eLearning IT Essentials (voor niet IT’ers)

Print Friendly, PDF & Email

De inhoud van deze eLearning IT Essentials (voor niet IT’ers) is gelijk aan de klassikale training. Klik hier om direct naar onze eLearning omgeving te gaan. U kunt een uitgebreide agenda vinden aan het einde van deze pagina of bekijk onze agenda op YouTube.

We kunnen tegenwoordig niet zonder IT. IT is essentieel voor een modern bedrijf en IT heeft een grote invloed op ons dagelijks leven. Deze IT Essentials Training geeft u de controle over de IT beslissingen in uw bedrijf, b.v. bij de keuze van een nieuw pakket/nieuwe software. U bent in staat mee te praten in discussies over IT en in staat IT professionals uit te dagen in design keuzes. Na het volgen van deze eLearning IT Essentials (voor niet IT’ers) training krijgt u grip op uw IT kosten.

Dit is een eLearning module die bestaat uit een serie filmpjes en optionele vragen: u kunt studeren waar u wilt, wanneer u wilt. Er is een App beschikbaar voor uw telefoon of tablet of laptop. De eLearning modules van de Web Infra Academy draaien op een state of the art learn Management System(LMS). U ontvangt een soft copy van het gebruikte materiaal (inclusief links).

 

Deze training is bedoeld voor niet IT’er een iedereen die nauw samenwerkt met IT’ers maar meer technische kennis nodig hebben, zoals product owners, managers, etc.

Er is ook een verkorte versie van deze training beschikbaar, de verschillen vindt u hier op een rijtje.

Bedreigingen door virussen en gijzelsoftware zijn aan de orde van de dag. Hoe vaak ontvangt u phishing mails? U leert de essentials van cybersecurity en welke maatregelen noodzakelijk zijn. Hoe voorkomt u dat u uw kostbare data kwijtraakt?

eLearning IT Essentials (voor niet IT'ers) : IT language
eLearning IT Essentials (voor niet IT’ers) : IT language

IT’ers zijn geneigd te spreken in hun eigen “taal”, waardoor het moeilijk te begrijpen is waar het over gaat. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn. In deze eLearning IT Essentials (voor niet IT’ers) leert u de “taal” en terminologie van IT professionals.

Deze eLearning IT Essentials (voor niet IT’ers) verklaart de basis van Informatie Technologie: van ruwe data naar informatie, van applicaties / software tot en met infrastructuur / middleware. De laatste trends in IT zoals Cloud, Big Data en Iot (Internet of Things) worden toegelicht.

Deze training is een uitstekende voorbereiding op de Masterclass Digitale Transformatie training.

U ontvangt tijdens de training een soft copy van het cursusmateriaal en als handig naslagwerk een begrippenlijst en best practices voor applicatie design.

Cursusduur eLearning IT Essentials (voor niet IT’ers)

Deze eLearning module bestaat uit een serie filmpjes van ongeveer 14 uur. U krijgt drie maanden toegang tot ons state of the art Learning management systeem. U kunt de slides, woordenlijst en het gebruikte materiaal downloaden in onze LMS omgeving.

Prijs

De Web Infra Academy hanteert twee prijsmodellen: per student en per training.

Voor een training op locatie kunt u contact met ons opnemen met het formulier onderaan deze pagina.

Deze training kunt u ook volgen via onze partner Global Knowledge.

 • E-learning:                                  599,00 Euro (niet-interactief)
 • Klassikaal:                                  1695,00 Euro per student
 • Webinar:                                      1595.00 Euro per student (met Skype of Zoom)
 • Blended:                                      679,00 Euro (E-learning plus 30 minuten Zoom)

Deze eLearning IT Essentials (voor niet IT’ers) wordt ook geleverd via onze partner Global Knowledge, code training GKITESS.

Ervaringen/feedback studenten

U kunt de ervaringen van eerdere deelnemers bekijken op de website van Springest, klik hier.

Voorkennis

 • Geen

Doelgroep

Niet IT’ers of iedereen die nauw samenwerkt met IT’ers en meer technische kennis nodig hebben. Denk aan: business managers, product owners, MKB, auditors, financial controllers etc.

Agenda eLearning IT Essentials (voor niet IT’ers)

Module 1: Hardware, virtualisatie, Cloud, Scrum en DevOps

In deze eerste module worden IT basis termen en principes behandeld. Wat is IT, wat is een computer of een server?  Wat is het verschil tussen software en middleware? Wat is Open Source en wat zijn de populaire Open Source oplossingen en wanneer kan ik deze toepassen?

Zo goed als alle hardware is tegenwoordig gevirtualiseerd: door middel van software kunnen we hardware meerdere keren uitgeven/toekennen. U leert de impact van Virtualisatie op b.v. uw IT kosten en hoe virtualisatie een nieuw IT business model mogelijk maakte: de Cloud. Wat zijn de voordelen van de Cloud? Wanneer moet ik NIET kiezen voor de Cloud?

eLearning IT Essentials (voor niet IT'ers) : hardware
eLearning IT Essentials (voor niet IT’ers) : hardware

De Agile/Scrum werkwijze is populair in IT en vervangt oude Waterval methodieken zoals Prince 2.  De basis principes van Agile en Scrum worden toegelicht. Welke rollen bestaan er, wat is een backlog? Niet alleen de voordelen maar ook de nadelen worden besproken. Wat zijn de kenmerken van DevOps? Begrippen als continuous delivery en continuous integration worden toegelicht.

Module 2: Internet, Software ontwikkeling en integratie

De voormalige CEO van Sun Microsystems zei: “Privacy, privacy, there is no privacy, get over it!”. In deze module wordt de basis werking van het internet uitgelegd, zoals IP adressen en tracking cookies.

De meeste programma’s/software die tegenwoordig ontwikkeld worden zijn “web-based” (web applicaties): te benaderen door middel van een browser (Edge/Chrome b.v.). Door in detail de werking van een Web Applicatie uit te leggen leert u tegelijkertijd de basis van een netwerk en infrastructuur die nodig is om een Web Applicatie veilig en robuust (hoog beschikbaar) aan te bieden.

De meest gebruikte programmeertalen worden toegelicht, in het bijzonder Java©. De laatste trends (b.v. Client-side ontwikkeling, Javascript) worden besproken.

Het implementeren van nieuwe programmatuur in een bestaande omgeving (communicatie en data uitwisseling met bestaande software) is zeer kritisch voor een succesvolle implementatie en bepaalt in hoge mate de kosten (voor nu en later). Gebruikt de software standaard communicatie (http, messaging of File Transfer)?

De belangrijkste ontwerp aspecten in software ontwikkeling worden bediscussieerd. De voordelen van het gebruik van standaarden zoals WebServices (REST API’s, SOAP en Microservices) , een Enterprise Service Bus(ESB) en Service Oriented Architecture (SOA) worden behandeld.

Module 3: Resilience, Hoog Beschikbaarheid, databases, operationeel beheer en encryptie-SSL/TLS

Hoe kan ik mijn IT robuust en resilient inrichten? Hoe kan ik problemen en incidenten in mijn IT omgeving voorkomen en snel oplossen? Wat is hoog beschikbaarheid precies? Moet ik Disaster Recovery (tweede Datacenter) inrichten en hoe werkt dat precies? Hoe zorg ik dat ik geen data verlies. Waarom hebben we een database (DBMS) als Oracle© en SQL Server© nodig? Natuurlijk zijn de antwoorden op deze vragen van grote invloed op de kosten van uw IT.

Een belangrijk onderdeel van Hoog Beschikbaarheid is Operationeel beheer: hoe is monitoring ingericht (actief of passief)? Heeft u Service Management ingericht (incident- en changemanagement)?

Omdat versleutelde data (SSL/TLS) onmisbaar is voor security van het internet, wordt dit onderwerp uitgebreid in deze sessie besproken.

eLearning IT Essentials (voor niet IT'ers) - Encryptie
eLearning IT Essentials (voor niet IT’ers) – Encryptie

Module 4: IT security essentials, het IoT, Big Data en Bitcoin (blockchain)

De inrichting van uw IT security wordt bepaald door uw data. Hoe kritisch is de data voor uw bedrijf? De kenmerken van de data (privacy gevoelig?) bepalen welke maatregelen moeten worden genomen om de data veilig te stellen (backup) en te beschermen: alleen de juiste personen mogen de data lezen of veranderen. Een softwarepakket is slechts een middel om bij de data te komen…

eLearning IT Essentials (voor niet IT'ers) - Security
eLearning IT Essentials (voor niet IT’ers) – Security

Bedreigingen en virussen zijn aan de orde van dag. De belangrijkste bedreigingen worden besproken, zoals virussen, DDOS aanvallen, Man in the Middle attacks, Zero-day attacks, APT (Advanced Persistent Threat), OWASP top tien etc.

Hoe bepaalt u welke security maatregelen afdoende zijn? Welke tools moeten gebruikt worden?

In deze Module komen de laatste trends in IT aan de orde. Wat is “The Internet of Things” en welke mogelijkheden biedt het voor uw bedrijf? Wat is Big Data en waarom is dat zo belangrijk voor AI en Machine Learning? Wat zijn de populaire Open Source oplossingen en wanneer kan ik deze toepassen?

Als laatste wordt uitgelegd hoe Bitcoin werkt. Hoe veilig is Bitcoin en hoe zorgt de Block Chain (en Transactie chain) dat u veilig digitaal geld kunt overmaken zonder gebruik te maken van een bank. Hoe kan ik Block Chain technologie toepassen op andere processen?


Als u vragen heeft over/of geïnteresseerd bent in deze cursus, kunt u contact met ons opnemen met onderstaand formulier:

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon nummer (optioneel)

  Uw bericht

  [recaptcha]